Een kleine glimp van de tarot

Hier volgt een kleine glimp van de betekenis van elke kaart, zodat je beter snapt hoe ze betrekking hebben op een ervaring waar ieder van ons tijdens ons leven een keer doorheen zal gaan.

 1. De Dwaas: Het begin van de zoektocht naar kennis. Vrijheid, onafhankelijkheid, luisteren maar de stem van je hart.
 2. De Magiër: Kennis opdoen door ervaring. Speels omgaan met communicatieve mogelijkheden.
 3. De Hogepriesteres: Toegang tot intuïtieve krachten, onafhankelijkheid, verhoogd zelfbewustzijn.
 4. De Keizerin: Het vermogen om je ego te (h)erkennen, liefde, moederlijkheid, vrouwelijkheid.
 5. De Keizer: Niet toestaan dat je ego het voor het zeggen heeft, heersen door te dienen. Sterke leiderskwaliteiten, scheppende wijsheid.
 6. De Hogepriester (Hierofant): De balans vinden tussen ziel en ego. Laat de drang om alles op te lossen los. Zoek een leraar of wees er zelf een.
 7. De Geliefden: De Geliefden zijn niet wat je je erbij voorstelt. De kaart staat niet voor een belangrijke ‘ander’, maar het is de les van de Geliefden om het leven te leven met liefde als je voornaamste beweegreden.
 8. De Zegewagen: De Zegewagen staat voor je bewust zijn van de gevolgen van je handelingen. Verandering ten goede, maar: bezint eer ge begint.
 9. Evenwicht: In evenwicht brengen van tegengestelden, vermijd uitersten, zoek je balans.
 10. De Kluizenaar: Waardering vinden voor teruggetrokkenheid, omdat het je kan helpen herinneren aan je ware levensdoel. Het innerlijk licht vinden.
 11. Fortuin: Onverwacht geluk. Het enige constante is de verandering. Voorspoed kan in een oogwenk omslaan, en het is belangrijk om dankbaar te blijven – hoe dan ook en altijd.
 12. Lust: Overwinnen van oude angsten en conditioneringen, kracht, hartstocht.
 13. De Gehangene: Overgave in een vastgelopen situatie. Loslaten, opgeven, op een nieuwe manier leren zien.
 14. De Dood: Een einde is slechts een nieuw begin. Transformatie, bevrijding uit oude verstrikkingen.
 15. Kunst: Scheppingskracht, innerlijke verandering. Uit tegendelen ontstaat iets nieuws.
 16. De Duivel: Humor, voortplantingskracht. De Duivel is geen monster maar eerder datgene wat je ketent aan een lagere vibratie door de keuzes die je eerder maakte uit zelfzuchtige motieven.
 17. De Toren: Een herinnering om nederig te zijn en alles wat je hebt te waarderen. Zelfkennis, het oude wordt verwoest en maakt plaats voor het nieuwe.
 18. De Ster: Heldere visie, zelfvertrouwen, verbondenheid met kosmische intelligentie. Om de sterren te kunnen zien, moet je de duisternis leren kennen.
 19. De Maan: Mysterie, de roep van het onbekende. Drempel tot nieuwe bewustzijnsniveaus. Pas op voor illusie, blinde vlek.
 20. De Zon: Evenwicht vinden tussen dag en nacht, en je de les van de zon te herinneren – wees licht, wees helder, wees warm en straal dat uit.
 21. De Aeon: Kritische zelfanalyse en bezinning. Openstaan voor kritiek. Onderscheidingsvermogen, allesomvattende inzichten.
 22. Het Universum: Einde van een cyclus, bevrijding uit gebondenheid. Gelukkige afsluiting en een nieuw begin.
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email